Dacă vrei să fii cu adevărat plătit, trebuie să ai câteva opțiuni

Sportivii și actorii sunt foarte bine plătiți. Au venituri mult peste medie și sunt plățiți strict pentru rezultatele muncii lor. La fel de bine sunt plătiți medicii, avocații și alți profesioniști care câștigă bani atunci când ajută sau asistă clienți ori pacienți. Bineînțeles că și proprietarii de afaceri câștigă bani dacă afacerea are rezultate pozitive, însă cei din această categorie riscă inițial o sumă de bani, poate chiar toate economiile și sunt plătiți pentru a servi clienți și cumpărători.

Ca să câștigi bani, mai poți lucra însă în vânzări sau în managementul acestora, poți fi reprezentantul unei companii, poți munci de acasă însă mereu depinzi de aceștia pentru a-ți realiza veniturile.

,,Wealth is not about having a lot of money, is about having a lot of options,,

Ai timpul sau resursele să urmezi facultatea de medicină? Poți semna un contract de câteva sute de mii de euro cu vre-o echipă sportivă? Ai vre-un talent ca actor și asta te poate ajuta să câștigi foarte mulți bani? Ai banii necesari pornirii propriei afaceri și te-ai risca să dai faliment încă din primele zile? Poate că zici pas la toate acestea, atunci ce îți rămâne? Să faci carieră într-o companie și vânzări până nu mai poți, în speranța că îți vei găsi împlinirea și fericirea acolo, eventual făcând și avere. Poate că în funcție de firma în care te afli, de structura și de poziție, reușești să evoluezi, să conduci alți oameni pe care apoi să îi aduci în propria afacere ca asociați. Aceasta poate fi o opțiune.

Însă indiferent ce ai alege, cel mai curajos lucru pe care îl poți face e să îți asumi responsabilitatea și să nu te oprești din vânzări. Pentru că ele sunt singurele care îți pot aduce rezultate, respectiv venituri. Iar alegerea devine și mai corectă, dacă îți place să deții controlul asupra programului de lucru, a veniturilor, evoluției și bineînțeles a viitorului tău. Dacă ai oportunitatea de a deține controlul asupra destinului tău, de a ajuta și pe alții să facă asta, primește-o, nu-i da cu piciorul. Dacă îți privești cu onestitate potențialul, poți observa cât de captivante sunt lucrurile. Ai șansa reală de a învăța, de a dezvolta și prospera și autonomia de care vei dispune, va fi dată la maxim, tu deținând controlul aproape absolut asupra ce însemni tu! Și multor oameni asta li se pare extraordinar și majoritatea și-ar dori să dețină controlul și să fie autonomi, la fel ca și tine.

Ce opțiuni mai ai? Cum faci să fii plătit, să îți folosești potențialul făcând ceea ce îți place și având autonomie asupra viitorului tău? Renunță la ceea ce faci, dacă nu îți place, la situația în care te-ai obișnuit, care nu iți aduce beneficii, ci poate doar confort. Situația poate fi înșelătoare iar a găsi scuze și a da vina pe alții pentru eșecul tău sau lipsa curajului e doar ceea ce creezi tu însuți, e problema fabricată de tine, lipsa responsabilității și nu realitatea de care ai nevoie. La puterea de a face o schimbare pozitivă nu trebuie să renunți niciodată, ea fiind extrem de necesară în viața ta, aceasta fiind și una dintre opțiuni!

Poate nu e vina ta dacă sunt lucruri pe care nu ți le-ai luat până acum, dacă nu ai fost în vacanțe precum prietenii tăi, dacă nu ai economii pentru la pensie. Însă cine nu a făcut toate acestea, sau ce nu ai făcut ca să le ai? Ce crezi că a determinat aceste rezultate și când te ocupi de opțiuni, astfel încât să ai și rezultate?

Fă bine mereu, acolo unde ești, și nu uita: pentru a fi în control și obține rezultate pozitive, trebuie să ai opțiuni, să-ți dorești o schimbare, să te implici activ, și să fii responsabil!

Dacă ți-a plăcut, găsești toată selecția de articole aici , unde credem că vei găsi și mai multă inspirație!

De acum ne găsești și pe Facebook și Linkedin iar ca să fii la curent, ne poți da un folllow sau like. Vom da și noi înapoi ;).